Preskocit navigáciu

20. výročie vstupu SR do NATO


20. výročie vstupu SR do NATO

27. marca 2024 si príslušníci SOV OS SR slávnostným ceremoniálom pripomenuli významný míľnik v našej histórie dvadsiate výročie vstupu našej krajiny do Severoatlantickej aliancie.

Pred dvadsiatimi rokmi, 29. marca 2004, sa Slovenská republika rozhodla pre cestu kolektívnej obrany a bezpečnosti, ktorá nám umožnila stať sa súčasťou silnej medzinárodnej komunity založenej na spoločných hodnotách demokracie, slobody a právneho štátu.

Na úvod zhromaždenia bol vyhlásený rozkaz náčelníka Generálneho štábu OS SR k tejto významnej udalosti. Následne zástupca náčelníka štábu, plk. Jaroslav MARKO, vo svojom príhovore zdôraznil dôležitosť nášho členstva v aliancii, ktoré nám prinieslo nielen bezpečnostné záruky, ale aj možnosti pre rozvoj a spoluprácu. „Dnes, keď čelíme novým bezpečnostným výzvam, je naše členstvo v NATO dôležitejšie než kedykoľvek predtým. Je to záväzok, ktorý nás zaväzuje k solidarite a vzájomnej podpore, ale zároveň nám poskytuje istotu, že nie sme v týchto výzvach sami“, zdôraznil plk. MARKO.

 


20. výročie vstupu SR do NATO20. výročie vstupu SR do NATO

Autor: SOV , Foto: SOV - Dátum: 03.04.2024
Čítanosť: 1270
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share